Credits

Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd de copyright-gegevens van de rechthebbenden te achterhalen. Mocht ik mij hebben vergist of mocht ik onvolledig zijn, dan verzoek ik de rechthebbende(n) mij hiervan op de hoogte te stellen, zodat ik de gegevens kan corrigeren.

  • De sound bij de Corporate video voor Eneco is vervaardigd en gecomponeerd door Bernhard Joosten.
  • “De Ziel der Stad” is een oorspronkelijke tekst van een lezing met lichtbeelden van Bernard Eilers, de bekende Amsterdamse fotograaf. Het Stadsarchief van Amsterdam heeft er een mooie presentatie van gemaakt die op hun site is te bewonderen. Sound: Willem Bloem – The Flowerhouse.
  • De CD “Disney’s Pocahontas, Het verhaal en 6 originele nederlandstalige liedjes” is uitgebracht in 1995 door de Walt Disney Company (Benelux) S.A./N.V., in de serie “Verhalen Collektie”.
  • MichelangeloDe CD-Rom “Michelangelo, leven en werk” is een uitgave van Het Spectrum Electronic Publishing. Sound: Zip Boterbloem, Studio DAC.
  • De TV-commercial voor “Botontkalking“is vervaardigd door Ferenc Kallmann Gall voor de Nederlandse Zuivelunie, met steun van de EEG. Sound: Wim Vonk.
  • De radio-commercial voor Amstel Lease is vervaardigd door buro Vos en van Niedek. Sound: Zip Boterbloem, Studio DAC.
  • Het hoorspel “Het Transgalactisch Liftershandboek” is geschreven door Douglas Adams en geregisseerd voor de KRO door Vincent van Engelen. Sound: Fred de Beer. Het is onlangs opnieuw op CD uitgebracht door de Hoorspelfabriek. In het gekozen fragment hoort u Herman van Run als de Verteller, Marnix Kappers als Hugo Veld, Luc van de Lagemaat als Amro Bank en Wigbolt Kruyver als meneer Stijselaar. Een artikel met wat foto’s vind u hier.
  • Het hoorspel “De Surprise” is geschreven door Marijke Hoenkamp, Edith Lucasse en Mark Kok als bewerking van het gelijknamige verhaal van Belcampo. Regie: Marlies Cordia voor de TROS. Rolverdeling: Eugène – Luc van de Lagemaat; Arlette – Barbara Hofman; SOS-employee – Jerome Reehuis; Begeleiders – Ad Hoeymans en Paul van de Lek. Techniek André Jansen, Hans Rikkert de Koe en Bram Hengeveld.