Wim van der Linden

Een recente productie van het Stadsarchief van Amsterdam waaraan ik heb meegewerkt is de volgende:

Begin jaren ’60 maakte fotograaf Wim van der Linden (1941-2001) een serie foto’s van krotten en hun bewoners in Amsterdam. In 1962 werd dit werk geëxposeerd in La Cave Internationale aan de Herengracht. Van der Linden maakte eigenhandig een fotoboek, dat hij overhandigde aan burgemeester Van Hall. Dit letterlijk unieke album Het andere Mokum wordt bewaard in het Stadsarchief van Amsterdam. Het is hier voor het eerst gereproduceerd, in digitale vorm.

Jan Mastenbroek, voorlichter van de gemeente Amsterdam, opende de expositie in 1962. In zijn bevlogen toespraak slaat hij een brug tussen de foto’s van Van der Linden en de indertijd actuele “Bijlmermeerkwestie”.

Deze versie van het andere Mokum kwam tot stand naast de expositie Wim van der Linden, fotograaf van Amsterdam in de jaren zestig in het Stadsarchief

De toespraak van Jan Mastenbroek is in verkorte vorm opnieuw ingesproken door Luc van de Lagemaat.

Het andere Mokum - cover

6 reacties ↓

#1 arthurbastiaanse on 25.06.12 at 20:25

dat ik ,verblivend in frankrijk door jouw website in kontakt kom met drie bekenden uit verleden en heden,immers Wim vd Linden als broer van zijn zusje showmodel voor hoedenontwerper sybrand starreveld en als echtgenote simon Vinkenoog evenals pleiner met zn door mij begeerde Leica goed gekend evenals Jan Mastenbroek voor voor wie ik in opdr, menig foto voor de Gem maakte.In later jaren geraakte i k bevriend met Luc vd Lagemaat als eveneens begenadigd fotograaf ontdekte ik pas onlangs zijn familieband met Wim

#2 Arthur van dijk on 22.09.12 at 01:45

Hoe oud was ik, 17 18 jaar? Met Wim en Roel naar jazz concerten. Glippen in het Concertgebouw, naar La Cave, naar oudekerksplein, naar alles wat mogelijk, alles kon, terwijl Wim eigenlijk een rock en roller was. Toch ging ie mee naar jazz, naar echte muziek. Aardige jongen, lachte veel, aardige zuster. Altijd een camera in z,n hand.
Arthur ( waar is Roel Bischop gebleven?)
Lijk

#3 Arthur van dijk on 04.09.19 at 01:51

Wim is overleden, Bert Hiddema nog steeds actief, Reineke overleden, anneke min dicht nog steeds, Roel nooit meer gezien, Eugéne overleden, Gekke Gerrit geen idee, de groene Kakebas, het Hemeltje, de Phono bar, Suze Reckman, Wallenburg, Eppo, Ronald van Heeswijk amerika, Rob Roesink dood, Dolf Ephraim overleden, Jan Zdrolsbach, Boudy Lecomte, mijn God wat een tijd jaren ’60 , geen seconde spijt.

#4 Anneke Min on 08.12.21 at 14:37

Héé Arthur van Dijk, ben je er nog… Jaartje of 60, 65 geleden toch? Dat was niet ik die dichtte maar mijn zus Neel. Prachtige tijd die jaren 60. Op het worldwideweb waren jullie nooit te vinden.
Laat nog eens wat horen.

#5 Arthur van dijk on 27.03.22 at 16:55

Hoi Anneke, dat wist ik ( van Neel), lang geleden tijdens strandfeesten in Bergen nog eens met Ria bij jouw ouders geslapen en toen maar feesten.ik ben er nog, wel een stuk ouder. Vandaag met koptelefoon in de zon naar Blackey, mulligan, chet baker en lee Morgan ( I rememberd Clifford) geluisterd. Heimwee, iedereen dood, ook Hans wallenburg recent, vriendje van je zus. Heimwee, de Messengers niet meer kunnen delenover kunnen praten met vroegere jazz fanaten

#6 Joan want to meet you! More Info: https://letsg0dancing.page.link/go?hs=781b48120cae3e38551fc0a3da489c15& on 10.07.22 at 18:43

oyq5uu

Plaats een reactie