Stadsarchief Amsterdam

Het pas verhuisde Amsterdams Stadsarchief heeft een nieuwe vaste tentoonstelling ingericht in hun magnifieke onderkomen in de voormalige bank aan de Vijzelstraat. De tentoonstelling is getiteld “De Schatkamer”. Commentaar en toelichting bij het tentoongestelde wordt gepresenteerd op een door de bezoeker mee te dragen PDA. Ik heb een groot gedeelte van de teksten daarvoor ingesproken.

Bernard Eilers

In 2003 produceerde Rob van Driel, de webmaster van het Stadsarchief, een mooie presentatie over Bernard Eilers, de bekende Amsterdamse fotograaf uit het begin van de vorige eeuw. Die presentatie is nog steeds te zien op de site van het Stadsarchief.
Het aardige is dat het commentaar van de hand van Eilers zelf is. Het moest daarom ook op een authentieke manier worden ingesproken, dus met een Amsterdams accent. Echter ook weer niet te sterk aangezet, omdat dan de verstaanbaarheid in het geding zou komen. U kunt zelf beoordelen of het juiste midden is gevonden aan de hand van het volgende fragment:

[MEDIA=1]

De hele presentatie kunt u (als het goed is) nog steeds vinden op de site van het Stadsarchief.

0 reacties ↓

Er zijn nog geen reacties...Bijt het spits af en vul onderstaand reactieformulier in.

Plaats een reactie